Dragnea, avertisment către Cioloș: „O să spun mai multe lucruri după alegeri”

Dragnea, avertisment către Cioloș: O să spun mai multe lucruri după alegeri
Publicat: 06/12/2016, 14:40
un răspuns la afirmațiile lui Dacian Cioloș că în Teleorman, județ în care ați fost președinte de Consiliu Județean, ar fi cea mai mare sărăcie și că ar avea număr mare de asistați social.

Citeste mai mult: adev.ro/ohr6d5

„Sunt profund dezamăgit de modul în care se comportă Cioloș acum. O să spun mai multe lucruri după alageri, pentru că nu vreau să le folosesc anumite informații pe care le am în campania electorală”, a declarat liderul PSD la Adevărul Live.

Afirmația sa vine în contextul declarațiilor făcute de Dacian Cioloș cu privire la nivelul sărăciei din județul Teleorman. Întrebat de moderator cum comentează, Dragnea a răspuns că nu intenționa să răspundă „la o astfel de abordare mizerabilă din partea unui premier în funcție”.

„Ca să fii premier și să jignești locuitorii dintr-un județ, o parte din țara pe care tu vrei s-o conduci, eu nu cred că nu s-a mai întâmplat vreodată în lume și nu s-a mai întâmplat vreodată în România. Așa cum se dă tehnocrat, m-aș fi așteptat ca domnul Cioloș să spună adevărul. Eu nu cred că domnul Cioloș are habar ce înseamnă asistați social. Și cei de la PNL merg pe această idee, că în Teleorman sunt cei mai mulți asistați social. Am luat date chiar de la guvernul Cioloș: pe primul loc la asiatați social este județul Dolj, nu Teleorman”, a declarat Dragnea.

Dragnea a ținut să precizeze că „nici la persoane cu dizabilități Teleormanul nu este pe primul loc, ci Prahova”.

„Ce ar trebui să facem noi în viziunea lui Cioloș și a celor de la PNL cu persoanele cu dizabilități.? Ei spun așa: nu trebuie să votați PSD pentru că ei au în județe respective multe persoane cu dizabilități. Să-i omorâm?”, a mai spus Dragnea.

La mențiunea moderatorului că premierul se referea la cei care iau bani de la stat și nu muncesc, Dragnea a replicat: „Dumneavostră traduceți din română în română? Noi vorbim de un om care minte cu nerușinare. Nici măcar la cifra de afaceri Teleroman nu este pe ultimul loc. Nici la cel mai mic salariu, nici la cel mai mic venit pe cap de locuitor”.

Luni, premierul Dacian Cioloș declara că în județul Teleorman sunt cei mai mulți asistați sociali și că una dintre întrebările autorităților ar trebui să fie de ce există această situație.

„E interesant de văzut că exact în bazinele electorale ale PSD, un partid cel puțin afișat de stânga, orientat spre nevoile oamenilor, exact acolo avem și pungile de sărăcie cele mai mari. Exact în zona de sud și de est. Oare de ce? Județul Teleorman, care a fost condus de domnul Dragnea, acolo avem cei mai mulți asistați sociali. Încă o dată, problema nu e că li se dau ajutoare sociale celor care într-adevăr au nevoie. Problema e că acest lucru se petrece de ani de zile. De ce? Aceasta ar trebui să fie una din întrebările autorităților”, afirma, la Adevărul Live, Cioloș.

Inițial n-am vrut să răspund la o astfel de abordare mizerabilă din partea unui premier în funcție. Ca să fii premier și să jignești locuitorii dintr-un județ, o parte din țara pe care tu vrei s-o conduci, eu nu cred că nu s-a mai întâmplat vreodată în lume și nu s-a mai întâmplat vreodată în România. Așa cum se dă tehnocrat, m-aș fi așteptat ca domnul Cioloș să spună adevărul. Eu nu cred că domnul Cioloș are habar ce înseamnă asistați social. Și cei de la PNL merg pe această idee, că în Teleorman sunt cei mai mulți asistați social. Am luat date chiar de la guvernul Cioloș: pe primul loc la asiatați social este județul Dolj, nu Teleorman. Mai sunt multe județe în față până la Teleorman. Nici la persoane cu dizabilități Teleormanul nu este pe primul loc, ci Prahova. Ce ar trebui să facem noi în viziunea lui Cioloș și a celor de la PNL cu persoanele cu dizabilități.? Ei spun așa: nu trebuie să votați PSD pentru că ei au în județe respective multe persoane cu dizabilități. Să-i omorâm? Premierul se referea la cei care iau bani de la stat și nu muncesc. Dumneavostră traduceți din română în română? Noi vorbim de un om care minte cu nerușinare. Nici măcar la cifra de afaceri Teleroman nu este pe ultimul loc. Nici la cel mai mic salariu, nici la cel mai mic venit pe cap de locuitor. Mergând pe această logică, cam jumătate din România îi deranjează pe acești oameni. Ei n-au înțeles, din păcate, că românii nu mai vor să fie dezbinați. Stilul acesta, în care instiugă tinerii împotriva bătrânilor, pe cei angajați al buget, pe cei angajați al stat, acești oameni nu înțeleg că românii vor să fie uniți. Oamenii simt în mod organic că e bine să fim uniți, când văd ce se întâmplă în Europa. Să mai spun puțin despre Teleorman, un județ în care m-am născut, m-am format și pe care îl iubesc. Nu iubesc mai mutl decât România, dar e pe locul doi. În 2000, când am ajund președinte CJ Telorman, nu era niciun drum asfaltat. S-au asfaltat 875 km de drumuri. În perioada cruntă 2005-2012, cât am fost în Opoziție, n-a venit nicun ban în județ. În Teleorman s-a umflat râul Vedea și ni s-a rupt un pod de peste 100 de metri. Primeam jigniri publice că noi să ne descurcăm singuri. Am făcut credit pentru a reface acel pod. Consilierii PNL și PDL s-au opus. Numai după ce am strâns 80.000 de semnături din județ au cedat. 10 ani de zile Guvernul n-a alocat niciun ban, fabricile s-au închis, școlile s-au părăginit. Azi, Teleormanul e mai mult de jumătate cu rețea de apă. vin acești oameni care au blocat în permananță județul și arată cu degetul, fără să spună adevărul. Dar le-a spus acel consultant pe care l-au plătit cu foarte mulți bani să instige la ură. Sunt profund dezamăgit de modul în care se comportă Cioloș acum. O să spun mai multe lucruri după alageri, pentru că nu vreau să le folosesc anumite informații pe care le am în campania electorală.

Citeste mai mult: adev.ro/ohr6d5

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
Celebrul Ureche a tăvălit-o pe jurnalistă! Scandal într-un club din București! Au intervenit bodyguarzii, a...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
Tânăr bătut și băgat cu forța în portbagaj de cinci rude. Agresorii au altă variantă...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Ce este Noul Front Popular, alianţa dintre socialişti, ecologişti şi comunişti ce a câştigat alegerile...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
NOTIFICARE pentru șoferii din România. Hârtia pe care o pot găsi direct pe PARBRIZ
Aerul condiționat devine istorie. Climatizare după o nouă tehnologie ecologica
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
„Celulele timpului” din creier ar putea fi mai cruciale decât am crezut vreodată
×